Ervaringen

Apollo Acupunctuur

Hooikoorts-klachten bedierf woongenot in de regio Waterland

Ik ben in Monnickendam komen wonen in augustus 2016. Vanaf mei tot en met juli 2017 kreeg ik voor de eerste keer te maken met hooikoorts-klachten in de regio Waterland. Waren de klachten (jeuk in de ogen, veelvuldig neus snuiten en niezen) voorheen in Amsterdam enigszins aanwezig en derhalve goed te onderdrukken met oogdruppels en tissues, in Monnickendam waren de klachten enorm en niet te stoppen. Die gehele hooikoorts-periode waren buitenactiviteiten onmogelijk. Ging ik toch naar buiten dan werd ik binnen de kortste keren t.g.v. het constante neus snuiten en de enorme jeuk in de ogen gedwongen om zo snel mogelijk weer naar binnen te gaan. Vanaf dat moment was het mij duidelijk dat ik, om de hevige klachten in het voorjaar en zomer van 2018 te voor te zijn, weer terug moest verhuizen naar Amsterdam.

In het najaar van 2017 werd ik in een krantenartikel m.b.t. hooikoorts attent gemaakt op de mogelijkheid deze te laten behandelen door Francis de Ruiter in haar acupunctuurpraktijk, Schepenen 74 te Hoorn. Gezien de ernst van de klachten heb ik die info bewaard en begin 2018 contact met haar opgenomen en afgesproken, om zodra de hooikoorts-klachten zich zouden openbaren, de behandelingen bij haar te starten. De 4 behandelingen welke ik heb gehad in mei 2018 leidden er niet direct toe dat de klachten in mei 2018 zelf verminderden. Maar ieder lichaam is anders en er was toch geen andere oplossing voor handen, dus wachtte ik gewoon af hoe het verder zou gaan. In juni 2018 namen de klachten af en daarna heb ik weinig tot geen last meer gehad. Werd ik in juli 2017 nog zo gekweld door de hooikoorts dat ik al besloten had om te verhuizen om de klachten in 2018 voor te zijn, in juli 2018 heb ik mij er totaal niet meer mee bezig gehouden. Alleen als ik van het pollen-alarm hoorde op de radio, werd ik er weer aan herinnerd. Ik ben heel blij dat ik ondanks, mijn scepsis in het begin t.a.v. het te behalen resultaat, de stap genomen heb om met acupunctuur de hooikoorts te behandelen!   Edit

08/13/2018
Apollo Acupunctuur

Primair progressief MS

Na jarenlange zoektocht naar een oplossing voor mijn klachten (buikklachten, pijn op de borst , hyperventilatie, dood en dood moe en slepend linkerbeen ) werd ik bij de huisarts jarenlang steeds huiswaarts gestuurd met de diagnose burn-out.

Ik ben uiteindelijk na 5 jaar kwakkelen doorgestuurd naar de neuroloog door ingrijpen van een mensendiektherapeut waar ik heen ging om te leren lopen zonder slepend been die mij direct code rood gaf en de huisarts heeft ingelicht.

Binnen een week lag ik onder de scan en diezelfde week kreeg ik de diagnose pp MS opgestempeld gekregen.primair progressief MS, niets aan te doen en steeds meer inleveren op alle lichaamsfuncties.Wat dat met je doet wens ik werkelijk niemand toe.

Maar binnen 1 week na de diagnose kwam wel meteen mijn vechtlust boven, dit ging mij niet gebeuren en ben ik gestart met het dieet van Therry Wahls en via een lotgenootje kwam ik bij Francis terecht, een lot uit de loterij, die mij door de zwartste periode heeft gesleept , door te luisteren en haar vak uit te oefenen

De 1e weken kon ik mij vaak niet eens aankleden en ging ik van de tuin naar de bank en van de bank naar bed en heb ik heel vaak gedacht zo hoeft het voor mij niet meer, maar als ik erdoorheen zat hielp Francis mij door steeds te zeggen dat het beter werd en dat ik geduld moest hebben en na een aantal weken met veel dieptepunten werd het langzaam beter. Ik kon mij zelf weer aankleden en meerdere dingen per dag doen en dat breidde zich langzaam steeds meer uit totdat ik na 3 maanden mijn bril minder vaak gebruikte omdat mijn zicht beter was geworden en nu 4 maanden later gebruik ik deze helemaal niet meer en kan ik weer tv kijken zonder bril en bleek op de laatse hoofdscan dat er geen actieve ontsteking meer was en met beter zicht de diagnose veranderde in relaps remitting MS en daardoor mogelijkheid voor medicijnen.

Ik ben er nog lang niet maar zoals Francis ook zegt, jarenlang zoveel stappen teveel gezet verander je niet in een paar maanden en heeft zeker een jaar nodig.

Even sneller want met kerst staat een wintersport geboekt en wat er gebeurd ik zal op de skies beneden komen !

Van 1x in de week acupunctuur ging ik na 11 x na 1x in de 14 dagen en nu 4 maanden later zit er drie weken tussen en kan ik zoveel meer.

Dan doe ik wel heel streng het dieet opvolgen al die maanden en mediteer ik 3x in de week, probeer zoveel mogelijk tot mijn grens te wandelen en fietsen en lig zodra de zon schijnt in de tuin, ik doe ook aan yoga en ademhalingsoefeningen en een cursus bij astrid davidzin heeft mij positief leren denken wat je echt nodig hebt in de strijd.

Vraag continu wil ik dit? En bij een nee doe ik het niet.

Verder blondeer ik niet meer mijn haar en heb ik alle verzorgingsproducten die je maar kunt bedenken vervangen voor producten op natuurlijke basis.

Drink ik water uit een zuiveringsbidon en gebruik daarbij nog een heel aantal supplementen die Francis allemaal voor mij heeft getest welke het meest voor mij doen

En zo hebben we het totale pakket voor Beating the bitch! Zoals ik ms noem.

Mocht je vragen hebben kan je via Francis contact met mij opnemen.   Edit

Apollo Acupunctuur

Eczeem bij baby

Onze zoon is gezond geboren en heeft 11 maanden borstvoeding gekregen. Na 6 maanden voeden ging ik wat bij voeden zoals fruit en brood enz. Toen kreeg hij uitslag in zijn knieholtes en armen. Al snel zagen we dat het eczeem was. Ik stapte over op hypoallergeen melk en later op soja van Nutrilon. Het leek iets te helpen maar helaas was het niet genoeg. Na veel Google kwam ik erachter dat het misschien zetmeel in aardappels zou kunnen zijn, dus ik kookte alle dagen rijst en pasta.

Ook dit was van korte duur. Toen hij 1 was konden we de nachten van doorslapen op twee handen tellen! Het gemiddelde was 4x mijn bed uit. Beetje drinken, beetje knuffelen enz…

“Laat maar een nacht janken, dat helpt” zeggen mensen om je heen. Ik dacht dat is zielig want er is iets met het jochie en die laat je dan toch niet huilen? Hij had veel jeuk en krapte in zijn slaap en werd daar wakker van.Via-via kwam ik bij Ray Rosekrans terecht, na een aanmoedigend gesprek verwees hij mij door omdat het voor ons ver rijden was. Hij zei je moet naar Francis de Ruiter gaan want zij is een goeie!!!

Na een de tweede behandeling NAET brak er een moeilijke tijd aan, onze zoon was met ei-mix behandeld en hij reageerde hier heftig op. Bij een volgend bezoek bleek ei-mix niet voldoende sterk te zijn.

Dus volgde nog een behandeling van hetzelfde. Toen kwam alle ellende eruit! Het ventje had het zwaar…veel jeuk en alles was stuk. (zie foto’s). Ten einde raad en moe van de nachten gingen we naar de eerste hulp.

Daar waren de dokters ook iets van slag en gaven waar ik voor kwam…een paardenmiddel, hormoonzalf. Verlichting al na 2x smeren, maar het lost natuurlijk niks op.

Francis gaf ons groot gelijk dat we dit deden. Vrolijk en vol moed gingen we verder! Nu zijn we 3 maanden verder en het ongelofelijke is gebeurd…hij heeft 4 nachten op rij doorgeslapen en hij heeft nagenoeg geen jeuk meer en wat is het een ander kereltje!!!!

Ik ging erin met het idee, ik zie het wel en kom maar op. Waar moet ik anders heen?

Nu ben ik heel enthousiast en vertel ik het iedereen die ik tegenkom met eczeem.

De andere foto’s die je kunt zien zijn genomen ong. 2 maand nadat het zo erg was geweest, ik hoop dat het nog iets beter wordt, dan ben ik al tevreden.

Francis natuurlijk niet, die gaat door tot een volmaakt velletje!! Haha   Edit

Apollo Acupunctuur

Hartritmestoringen

Op 25 augustus 2008 kreeg ik na jarenlange hartritmestoringen een hartstilstand. Na 3 weken ziekenhuis en implantatie van een ICD kon wel de fibrillatie worden gestopt maar niet de oorzaak. Medicijnen die vanuit het ziekenhuis werden voorgeschreven werkten zeer averechts en de klachten kwamen heftiger terug. Lichamelijk en emotioneel werd ik hierdoor gesloopt. Mijn laatste strohalm was Acupunctuur. Nadat Francis mij had onderzocht bleek het niet een hartprobleem te zijn maar een totale lichamelijke uitputting, welke niet door mijn lichaam als zodanig werd geregistreerd. Na diverse behandelingen heb ik nu nagenoeg geen last meer. Er is nog een heel lange weg te gaan maar ik krijg langzaamaan weer vertrouwen in mijn eigen lichaam en durf weer voorzichtig aan een gezonde en werkzame toekomst te denken. Ik ben Francis hiervoor heel veel dank verschuldigd. Zonder haar was mij dit allemaal niet gelukt.

   Edit

Apollo Acupunctuur

ADD

Toen ik 9 was werd bij mij de diagnose gesteld dat ik ADD had. Ik kreeg Ritalin en moest ook naar het speciaal onderwijs. Ik werd toen ook behandeld met acupunctuur, en het ging steeds beter met mij. Ik kon mij beter concentreren, beter slapen, en presteerde ook op school goed. Ik ben na het speciaal basisonderwijs naar het vmbo gegaan en heb daar op kaderniveau mijn examen gehaald. Nu doe ik mbo3 en het gaat goed, mijn vrienden geloven mij niet als ik zeg dat ik ADD heb. Ik heb maar kort Ritalin gebruikt want door de acupunctuur had ik dat niet meer nodig. Ik heb nog maar heel soms een behandeling om in balans te blijven.

   Edit

Apollo Acupunctuur

Zwanger raken

Ik ben vijf jaar bezig geweest met zwanger raken. Ik heb alle medische behandelingen ondergaan.Ben nadat de tweede ifv behandeling weer mislukt was bij Francis terecht gekomen en ben nu door behandeling voor en na de derde ifv behandeling 16 weken zwanger.Ik ga zeker door met de behandeling bij Francis want bij mij was het zeker waard.Francis is zeer goed en kundig in haar vak en zeker een aanrader en niet alleen om zwanger te raken

   Edit

Apollo Acupunctuur

Kiespijn

Ik heb twee jaar lang kiespijn gehad na een wortelkanaalbehandeling. Volgens tandarts en twee specialisten was er niets te vinden en te zien op de foto.Ne een aantal behandelingen door Francis ben ik er vanaf. Heel af en toe voel ik nog iets,ik ga dus nog even door met de behandeling bij Francis. Maar dit is voor mij een geweldig resultaat!!! Dat het een lief mens is, is mooie belangrijke toevoeging.

   Edit

Apollo Acupunctuur

Last van mijn nek

Heb 2 jaar lang last van mijn nek. Vele behandelingen gehad niets hielp tot dat Francis mij onderhanden nam. Tot op heden, na vijf bezoekjes voel ik heel veel vooruitgang en heb vertrouwen in het eindresultaat. Ik rij daarom graag 1x per week van Velserbroek naar Leeuwarden.

   Edit

Apollo Acupunctuur

Burn-out

Vanaf voorjaar 2006 werd ik getroffen door een burn-out, met als gevolg dat langzamerhand mijn energie afnam. Augustus vormde voor mij het dieptepunt! Ik had geen energie meer en voelde mij lichamelijk opgebrand. Ik belandde bij Francis en haar diagnose was glashelder. Mede door haar wekelijkse behandelingen en een op haar advies aangepast voedingspatroon is mijn energie weer goed in balans. Het is nu eind oktober en ik ben zelfs alweer begonnen met werken en mijn hobby hardlopen. Ik blijf Francis periodiek bezoeken zodat zij tijdig veranderingen in mijn energiehuishouding kan opsporen en zo nodig kan behandelen.

   Edit

Apollo Acupunctuur

Ziekte van Bechterew (Reuma)

In het begin van dit jaar was mijn energie vrijwel helemaal weg!! Door de Ziekte van Bechterew (Reuma) en een knieoperatie kon mijn lichaam niet meer de balans vinden. Via via kwam ik bij Francis. Nu is het oktober en kan ik eindelijk weer zeggen, dankzij de behandeling: “ik ben er weer.” Heb weer zin in dingen en zit niet elke avond uitgeblust in de stoel. Ook het lopen gaat weer de goede kant op, nadat ik een tijd bij elke stap messen in mijn been voelde. Heerlijk weer een stukje lopen in de buitenlucht. Dus… ik heb prima baat gehad bij de behandeling(en)en zal er zeker mee doorgaan!!

   Edit

Apollo Acupunctuur

MS klachten

Al enige maanden had ik te kampen met intense vermoeidheid en “zware” ledematen, veroorzaakt door MS-medicatie en de ziekte zelf. Al na de eerste behandeling is er een wereld voor me open gegaan: ik heb weer energie om lekker dingen aan te pakken en voel me gewoon stukken beter.

   Edit

Apollo Acupunctuur

Zwangerschap van baby met Turnersyndroom gered

In september 2008 stond de zesde en tevens laatste icsi behandeling op het programma.

Ik wilde voor mijzelf de meest gunstige omstandigheden creeeren (d.w.z. geen/weinig stress, ontspanning, goed slapen etc.)en ben daarom ook naar Francis gegaan, zodat zij door middel van acupunctuur mijn lichaam en energiepeil optimaal in balans kon brengen.

In september 2008 zijn wij naar Dusseldorf gegaan om hier de ICSI behandeling te ondergaan. En tot onze grote vreugde was het eindelijk raak! Ik was zwanger!!

De eerste weken waren wij in een soort euforie stemming. Maar na de nekplooimeting in de twaalfde week sloeg de vreugde helemaal om naar wanhoop…..De nekplooimeting gaf aan dat er een zeer grote kans was dat ons kindje een chromosomale afwijking zou hebben.

Tijdens een echo zagen we dat er rondom het kindje zich veel vocht had verzameld. Dit is veelal een teken dat het lymfestelsel het niet goed doet, en vaak zijn er dan ook problemen met het hartje. In week 14 hebben we een vlokkentest laten uitvoeren, en daar kwam uit de uitslag dat ons kindje het syndroom van Turner had..

Het syndroom van Turner is een aangeboren afwijking die alleen bij meisjes voorkomt. Normaal gesproken heeft een meisje in al haar lichaamscellen twee zogenaamde geslachtschromosomen (de X-chromosomen). Bij meisjes met Turner ontbreekt één van die X-chromosomen geheel of gedeeltelijk. Het belangrijkste kenmerk is achterblijvende lengtegroei. Meisjes met Turner worden vanzelf meestal niet langer dan ongeveer 1.50 meter. Behandeling met groeihormoon kan ervoor zorgen dat toch een lengte tot 1.60 meter bereikt wordt. Door het ontbrekende chromosoom werken de eierstokken en de productie van het geslachtshormoon niet goed. Daardoor komt een meisje met Turner vaak niet vanzelf in de puberteit. Vrouwen met het syndroom van Turner zijn vrijwel altijd onvruchtbaar.

De vooruitzichten dat ons dochtertje geboren zou worden was ontzettend klein. In totaal leidt het syndroom van Turner in bijna 98% van de gevallen tot een spontane miskraam en doordat er zo’n grote vochtzak om het kindje zat, waren de vooruitzichten ronduit slecht. In deze onzekere en moeilijke periode ben ik toch altijd wekelijks naar Francis haar praktijk gegaan, die mij en de baby met acupunctuur behandelde. Zij had inmiddels nauw contact met haar docent uit het verleden, en zij heeft geprobeerd om het vocht rondom de baby zoveel mogelijk te weg te krijgen, en ook haar nierenergie meer op peil te brengen.

En bij de 20-weken echo constateerde de gynaecoloog dat het vocht inderdaad veel minder was geworden! Ook zaten de niertje helemaal op de juiste plek, en alle orgaantjes waren er. Wat waren we superblij….we konden het amper bevatten dat het nu zo goed ging. Stilletjes hoopten we dat ons dochtertje toch geboren zou gaan worden.

In week 29 gaan we weer richting het AMC te Amsterdam. We hebben voor dit ziekenhuis gekozen omdat men hier veel ervaring heeft met baby’s die geboren worden met een eventuele hartafwijking. Het bleek dat onze baby toch een verhoogd risico had met betrekking tot haar hartje. Er waren op de echo een aantal kleine afwijkingen geconstateerd. Er was een verdenking dat bij de geboorte misschien problemen zouden ontstaan bij het sluiten van de ductus. De aorta kon zich dan gaan vernauwen.

In mei is het dan zo ver! Na een lange bevalling van 23 uur wordt onze Lisa dan toch eindelijk geboren! En wat gaat het goed met haar! De verwachte problemen met betrekking tot haar hartje zijn niet aan de orde geweest, en verder is ze kerngezond!! Wat de toekomst brengt, dat weten we uiteraard niet, maar daar zijn wij nu ook nog niet mee bezig. Wel zijn wij van plan om Lisa op termijn eens mee te nemen naar Francis. Ook met hele jonge kinderen heeft zij al geruime tijd ervaring.

Wij zijn Francis uiteraard zeer dankbaar voor wat zij voor ons heeft betekend, gedurende deze moeilijke periode, en we zijn ervan overtuigd dat haar behandelingen een groot effect hebben gehad op het welzijn van de baby, toen zij nog in mijn buik zat. En niet te vergeten het feit dat ik na 6 mislukte icsi behandelingen toch zwanger ben geworden…..Ik vind dit geen toeval meer. Ik hoop dat wij met ons verhaal misschien mensen een hart onder de riem kunnen steken die in een vergelijkbare situatie zitten. En dat acupunctuur wel degelijk nut kan hebben bij allerlei klachten,ziektes en aandoeningen etc.

   Edit

Ervaringen

Apollo Acupunctuur
Hooikoorts-klachten bedierf woongenot in de regio Waterland Ik ben in Monnickendam komen wonen in augustus 2016. Vanaf mei tot en met juli 2017 kreeg ik voor de eerste keer te maken met hooikoorts-klachten in de regio Waterland. Waren de klachten (jeuk in Lees verder...
08/13/2018