Ervaringen

Apollo Acupunctuur

Zwangerschap van baby met Turnersyndroom gered


In september 2008 stond de zesde en tevens laatste icsi behandeling op het programma.Ik wilde voor mijzelf de meest gunstige omstandigheden creeeren (d.w.z. geen/weinig stress, ontspanning, goed slapen etc.)en ben daarom ook naar Francis gegaan, zodat zij door middel van acupunctuur mijn lichaam en energiepeil optimaal in balans kon brengen.

In september 2008 zijn wij naar Dusseldorf gegaan om hier de ICSI behandeling te ondergaan. En tot onze grote vreugde was het eindelijk raak! Ik was zwanger!!

De eerste weken waren wij in een soort euforie stemming. Maar na de nekplooimeting in de twaalfde week sloeg de vreugde helemaal om naar wanhoop…..De nekplooimeting gaf aan dat er een zeer grote kans was dat ons kindje een chromosomale afwijking zou hebben.

Tijdens een echo zagen we dat er rondom het kindje zich veel vocht had verzameld. Dit is veelal een teken dat het lymfestelsel het niet goed doet, en vaak zijn er dan ook problemen met het hartje. In week 14 hebben we een vlokkentest laten uitvoeren, en daar kwam uit de uitslag dat ons kindje het syndroom van Turner had..

Het syndroom van Turner is een aangeboren afwijking die alleen bij meisjes voorkomt. Normaal gesproken heeft een meisje in al haar lichaamscellen twee zogenaamde geslachtschromosomen (de X-chromosomen). Bij meisjes met Turner ontbreekt één van die X-chromosomen geheel of gedeeltelijk. Het belangrijkste kenmerk is achterblijvende lengtegroei. Meisjes met Turner worden vanzelf meestal niet langer dan ongeveer 1.50 meter. Behandeling met groeihormoon kan ervoor zorgen dat toch een lengte tot 1.60 meter bereikt wordt. Door het ontbrekende chromosoom werken de eierstokken en de productie van het geslachtshormoon niet goed. Daardoor komt een meisje met Turner vaak niet vanzelf in de puberteit. Vrouwen met het syndroom van Turner zijn vrijwel altijd onvruchtbaar.

De vooruitzichten dat ons dochtertje geboren zou worden was ontzettend klein. In totaal leidt het syndroom van Turner in bijna 98% van de gevallen tot een spontane miskraam en doordat er zo’n grote vochtzak om het kindje zat, waren de vooruitzichten ronduit slecht. In deze onzekere en moeilijke periode ben ik toch altijd wekelijks naar Francis haar praktijk gegaan, die mij en de baby met acupunctuur behandelde. Zij had inmiddels nauw contact met haar docent uit het verleden, en zij heeft geprobeerd om het vocht rondom de baby zoveel mogelijk te weg te krijgen, en ook haar nierenergie meer op peil te brengen.

En bij de 20-weken echo constateerde de gynaecoloog dat het vocht inderdaad veel minder was geworden! Ook zaten de niertje helemaal op de juiste plek, en alle orgaantjes waren er. Wat waren we superblij….we konden het amper bevatten dat het nu zo goed ging. Stilletjes hoopten we dat ons dochtertje toch geboren zou gaan worden.

In week 29 gaan we weer richting het AMC te Amsterdam. We hebben voor dit ziekenhuis gekozen omdat men hier veel ervaring heeft met baby’s die geboren worden met een eventuele hartafwijking. Het bleek dat onze baby toch een verhoogd risico had met betrekking tot haar hartje. Er waren op de echo een aantal kleine afwijkingen geconstateerd. Er was een verdenking dat bij de geboorte misschien problemen zouden ontstaan bij het sluiten van de ductus. De aorta kon zich dan gaan vernauwen.

In mei is het dan zo ver! Na een lange bevalling van 23 uur wordt onze Lisa dan toch eindelijk geboren! En wat gaat het goed met haar! De verwachte problemen met betrekking tot haar hartje zijn niet aan de orde geweest, en verder is ze kerngezond!! Wat de toekomst brengt, dat weten we uiteraard niet, maar daar zijn wij nu ook nog niet mee bezig. Wel zijn wij van plan om Lisa op termijn eens mee te nemen naar Francis. Ook met hele jonge kinderen heeft zij al geruime tijd ervaring.

Wij zijn Francis uiteraard zeer dankbaar voor wat zij voor ons heeft betekend, gedurende deze moeilijke periode, en we zijn ervan overtuigd dat haar behandelingen een groot effect hebben gehad op het welzijn van de baby, toen zij nog in mijn buik zat. En niet te vergeten het feit dat ik na 6 mislukte icsi behandelingen toch zwanger ben geworden…..Ik vind dit geen toeval meer. Ik hoop dat wij met ons verhaal misschien mensen een hart onder de riem kunnen steken die in een vergelijkbare situatie zitten. En dat acupunctuur wel degelijk nut kan hebben bij allerlei klachten,ziektes en aandoeningen etc.

Ervaringen

Apollo Acupunctuur
Primair progressief MS Na jarenlange zoektocht naar een oplossing voor mijn klachten (buikklachten, pijn op de borst , hyperventilatie, dood en dood moe en slepend linkerbeen ) werd ik bij de huisarts jarenlang steeds huiswaarts gestuurd met de diagnose burn-out. Ik ben Lees verder...