Kinderacupunctuur

Natuurlijk acupunctuur bij uw kind

Ouders hebben vaak moeite om voor Acupunctuur te kiezen voor hun kind. Toch is het volledig veilig en zelfs zeer heilzaam voor uw kind. Acupunctuur bij kinderen kan met speciale kindernaaldjes maar meestal gebruik ik Acu-Silk (zijdeacupunctuur), Laseracupunctuur of Raymedy. Kinderen kunnen voor dezelfde klachten behandeld worden als volwassenen maar zullen veel sneller op de behandeling reageren als volwassenen.

De behandeling van kinderen kan al vanaf baby, en duurt per keer ongeveer 15 minuten.

De “pols” geeft aan wat uw kind nodig heeft. Bij het wat oudere kind kan gebruikt gemaakt worden kan evt.gebruikt gemaakt worden van een weerstandsmeting met Raymedy.
Aan de hand van deze gegevens kan behandeling plaatsvinden. Wanneer gekozen word voor Acu-Silk zal er op 1 of 2 acupunctuurpunten een zijde lapje van ong. 1 cm met tape worden bevestigd. Deze lapjes krijgt uw kind dan opgeplakt mee naar huis.

Wanneer gekozen word voor laseracupunctuur krijgt u kind max 8 laserkopjes geplakt op acupunctuurpunten. Ook hier duurt de behandeling ongeveer 15 minuten en is volkomen pijnloos. Bij wat oudere kinderen probeer ik altijd of ze het leuk vinden om eens naaldjes te proberen, en eigenlijk heel vaak heb ik het vertrouwen van het kind om dan te prikken.

Omdat kinderen nog maar zo weinig belast zijn met negatieve invloeden reageren ze heel snel op de behandeling tot groot enthousiasme van de ouders.

AD(H)D, Dyslexie en hyperactiviteit

Ik behandel al een hele tijd kinderen met AD(H)D, Dyslexie en hyperactiviteit, en sinds kort is daar ook de mogelijkheid bij gekomen om deze behandeling te ondersteunen met handvatten en oefeningen om achterstanden op school te voorkomen of zo snel mogelijk in te lopen. Voor deze ondersteuning werk ik samen met eigenwijz4uit! Een praktijk voor remedial teaching en beelddenken.

Ervaringen

Apollo Acupunctuur
Hooikoorts-klachten bedierf woongenot in de regio Waterland Ik ben in Monnickendam komen wonen in augustus 2016. Vanaf mei tot en met juli 2017 kreeg ik voor de eerste keer te maken met hooikoorts-klachten in de regio Waterland. Waren de klachten (jeuk in Lees verder...
08/13/2018