Kinderacupunctuur

Acupunctuur bij kinderen

Een zeer effectieve vorm van geneeskunde.

Acupunctuur is een geweldige geneeswijze voor kinderen. Het heeft een lange en gewaardeerde geschiedenis in China, en het groeit in populariteit in het Westen. Het kan helpen bij een breed scala van aandoeningen en ziektes, zelfs sommige die niet door de reguliere geneeskunde kunnen worden behandeld.

Zacht en versterkend

Acupunctuur heeft het grote voordeel dat het veilig en niet-invasief is in vergelijking met chirurgie en andere technieken. Het is vrij van de verzwakkende bijwerkingen van medicijnen. Het is holistisch en curatief in plaats van symptomatisch of palliatief. De langetermijneffecten zijn om het kind te versterken.

Wat gebeurt er bij het consult

Chinese geneeskunde is zeer geavanceerd met principes die heel anders zijn dan die van de reguliere geneeskunde. Het eerste bezoek duurt ongeveer 45 minuten. Nadat de algemene aard van de klacht van uw kind is vastgesteld, zal een diagnose gevormd worden in termen van Chinese geneeskunde. Dit wordt gedaan door uw kind te observeren, de pols van uw kind te voelen en verschillende vragen te stellen om de belangrijkste onbalans in energie te bepalen.

Welke leeftijd?

We zien baby’s en kinderen van een paar dagen tot tieners.

De behandeling

Een zeer dunne, steriele roestvrijstalen naaldje wordt om de beurt op elk geselecteerd punt geprikt. Dit kan een licht prikgevoel veroorzaken, maar veel minder dan de pijn van een injectie of vaccinatie. De naald wordt kort gemanipuleerd wat een vreemd gevoel bij uw kind geeft. De meeste kinderen zijn het onmiddellijk weer vergeten nadat de naald is verwijderd.

Hoeveel prikjes zijn nodig?

Bij jonge kinderen worden meestal 4 a 6 punten gebruikt die er slechts enkele seconden inblijven. Bij wat oudere kinderen verblijven de naaldjes iets langer. De behandeling wordt uitgevoerd bij de ouder op schoot of terwijl het kind op de grond speelt.

Moxa, bio-resonantietherapie en Chinese kruiden.

Soms wordt gebruikt gemaakt van bio-resonantietherapie, Chinese kruiden of moxa, een smeulend kruid dat in de buurt van een punt wordt gehouden om deze zachtjes te verwarmen.

Terugkerende bezoeken

Na het eerste consult zal een consult 15 tot 25 minuten duren, beginnend met een paar vragen en een kort onderzoek om de voortgang van uw kind te bepalen, gevolgd door de behandeling.

Hoeveel bezoeken zijn nodig?

Het aantal behandelingen hangt af van het ziektebeeld van uw kind en variëren van één tot tien behandelingen voor eenvoudige patronen, en tien tot twintig voor meer diepgewortelde aandoeningen. Bij de eerste behandeling kan een idee gegeven worden hoeveel behandelingen er ongeveer nodig zijn.

Advies

Er zal ook geprobeerd worden de factoren in het leven vast te stellen die bijdrage aan de toestand van uw kind. U en uw kind kunnen worden geadviseerd over voeding en lifestyle.

Kinderen vinden het leuk om te komen.

De praktijk is ingericht voor het behandelen van kinderen en de meeste kinderen komen dan ook graag, gewoon om even met speelgoed te spelen. Ze vinden de naaldjes niet persé fijn, maar voor de meesten zijn de prikjes niet erger dan dat hun mondje wordt afgeveegd! Heel vaak zijn het met name de ouders die zich meer zorgen maken over de acupunctuur dan hun kinderen. De behandeling duurt maar kort en veroorzaakt bij het kind geen trauma en is veel milder dan reguliere geneeskunde.

Andere voordelen van acupunctuur

Het is gebruikelijk dat het welzijn van een kind tijdens de behandeling opmerkelijk verbeterd. Spirit, blijdschap, energie en immuniteit verbeteren allemaal. Acupunctuur helpt ook om de gezondheid te handhaven en om de veranderingen die kinderen in het leven ondergaan te vergemakkelijken.

Chinese geneeskunde en acupunctuur

Chinese geneeskunde, waarvan acupunctuur een onderdeel is, heeft een geschiedenis van voortdurende ontwikkeling in de afgelopen 2500 jaar. Gedurende deze tijd zijn de principes van diagnose en behandeling van ziekten verfijnd door eeuwenlange ervaringen.

Chinese geneeskunde werkt op een heel andere manier dan de westerse geneeskunde, manieren die misschien vreemd lijken vanuit het wetenschappelijk oogpunt bekeken. Toch is Chinese geneeskunde het op één na grootste medische systeem ter wereld en bedienen ze wereldwijd 1,5 miljard mensen. Chinese geneeskunde is volledig geïntegreerd als geneeskunde op zich in de volksgezondheidsinstanties van het huidige China en Japan en wordt erkend door de wereldgezondheidsorganisatie (WHO).

Ervaringen

Apollo Acupunctuur
Hooikoorts-klachten bedierf woongenot in de regio Waterland Ik ben in Monnickendam komen wonen in augustus 2016. Vanaf mei tot en met juli 2017 kreeg ik voor de eerste keer te maken met hooikoorts-klachten in de regio Waterland. Waren de klachten (jeuk in Lees verder...
08/13/2018