Natuurgeneeskunde

In de natuurgeneeskunde is de behandeling gericht op het stimuleren van het zelfbeschermende en zelfgenezende proces met hulp van natuurlijke middelen. Apollo Acupunctuur zet een aantal middelen in waaronder acupunctuur, raymedie en zijdeacupunctuur.

De oorzaak van een ziekte wordt in de natuurgeneeskunde gevonden in een combinatie van factoren zoals stress, voeding, onverwerkte trauma’s of een opeenhoping van afvalstoffen. De reguliere geneeskunde en de natuurgeneeskunde weten elkaar de laatste tijd steeds meer te vinden.

Acupunctuur volgens de filosofie van de hemelse stammen en aardse takken is meer dan 4500 jaar oud. De mensen betaalden toen hun behandelaar voor hun gezondheid en niet wanneer zij ziek waren. Wanneer mensen toch ziek werden, had de dokter zijn werk waarschijnlijk niet goed gedaan en werden ze verder gratis behandeld.

Apollo acupunctuur maakt gebruik van de natuurgeneeskundige raymedy therapie (voorheen I-Health). Raymedy is een uit de ruimtevaart afkomstig meet- en behandelsysteem dat sinds 1997 verder is ontwikkeld om effectief gebruikt te worden door artsen, therapeuten en coaches om fysieke en mentale onbalans te meten en te behandelen.

Het gebruiken van zijde lapjes in de Acupunctuur is afkomstig uit de antroposofie en ontwikkeld door Christel Heideman. Later is het verder ontwikkeld door Peter van Kervel en toepasbaar gemaakt voor de klassieke Acupunctuur en heeft de naam Acu-Silk gekregen. Ik gebruik deze techniek met veel succes in mijn praktijk.