Immuunsysteem versterken tegen Covid-19 of toch vaccin?

Het afgelopen half jaar heb ik mij geregeld verbaasd over hoe makkelijk mensen zich in angst en onzekerheid laten dompelen over hun gezondheid en immuunsysteem als het gaat om virusinfecties in het algemeen en Covid-19 in het bijzonder.

Voor de oplossing zijn we afhankelijk van de farmaceut maar is dat zo?

De oplossing om uit deze misère te komen is een in allerijl te ontwikkelen vaccin. Dat zegt men en dat wil een grote groep mensen ook geloven en voor sommige is het misschien ook de enige oplossing. Ik denk dat deze oplossing is zoals onze hele maatschappij op dit moment in elkaar zit. We willen van alles, willen er niet teveel inspanning in stoppen en we willen het vooral gisteren. Juist deze mentaliteit is de oorzaak van onze verminderde gezondheid.

Gaat het om een heel sterk virus of om een zwak immuunsysteem?

De meeste mensen kijken vooral naar patiënten met een ernstig ziekteverloop. Ik ben vooral geïnteresseerd in degene die niet ziek worden of slechts lichte tot matige klachten ontwikkelen. Voor een iedere is wel duidelijk, zonder dat ik wil bagatelliseren, dat onder de ernstig verlopende infecties het in de meeste gevallen gaat om mensen met onderliggende levensbedreigende aandoeningen. Deze mensen zouden zeer waarschijnlijk ook overleden zijn aan een virusinfectie van welke aard dan ook.
Je kunt je dus afvragen of het virus heel sterk is of dat een verzwakt immuunsysteem moeite heeft met het virus. De cijfers van RIVM zeggen genoeg
https://www.rivm.nl/monitoring-sterftecijfers-nederland

Voorkomen is nog altijd beter dan genezen

Stel jezelf de vraag of je afhankelijk wilt zijn van een toenemend aantal vaccinaties, welke overigens niet zonder risico’s zijn, of dat je misschien zelf iets kunt doen om jezelf te beschermen tegen allerlei virussen maar ook andere gezondheidsbedreigingen. En laat nou juist dat de uitgangspositie zijn van de Chinese geneeskunde. In tegenstelling tot de reguliere geneeskunde is Chinese geneeskunde in eerste plaats bedoelt om ziekte te voorkomen door voeding en lifestyle aan te passen aan de externe omstandigheden en interne tekorten. En op de vraag of dat moeilijk is? Onze grootouders deden het ook. Zij werden namelijk nauwelijks blootgesteld aan allerlei gezondheid ondermijnende factoren als in deze tijd.

Wat je kunt doen om een sterker immuunsysteem te krijgen

Een goede afweer begint in je darmen en is dus een juiste voeding van belang om je immuunsysteem te versterken. Veel ernstig zieke Covid-19 patiënten hebben overgewicht en diabetes dus daar ligt een risicofactor welke met voeding en lifestyle verbeterd kan worden.

  • Pas je voeding aan op de seizoenen. Gebruik bv in de winter geen verkoelende voeding en in de zomer geen verwarmende producten
  • Pas voeding en lifestyle aan op je persoonlijke behoefte. Je acupuncturist kan je daarbij helpen.
  • Zorg goed voor je darmen. Een goede darmflora zorgt voor een sterk immuunsysteem
  • Vermijd stress. Stress ondermijnd je immuunsysteem
  • Zorg voor voldoende slaap.
  • Drink voldoende, bij voorkeur water en kruidenthee
  • Wees bewust en zuinig met het gebruik van suiker
  • Beweeg voldoende. Doe iets wat bij je past om het vol te houden


Extra bescherming door vaccinatie of Chinese geneeskunde?

Wat doe jij? immuunsysteem versterken tegen Covid-19 of toch vaccin?
Mocht je ondanks alles toch nog iets extra’s willen doen om jezelf te beschermen tegen Covid-19 dan kun je er voor kiezen om je te laten vaccineren zodra er een veilig en effectief vaccin op de markt komt en je kunt de aanmaak van afweercellen boosten door bij een acupuncturist een moxabehandeling te ondergaan. Beide opties kunnen ook heel goed naast elkaar zonder elkaar negatief te beïnvloeden.
Moxa is geperst bijvoetskruid welke acupunctuurpunten verwarmen om op deze manier in het lichaam afweercellen te activeren. Deze afweercellen zijn niet enkel gericht op Covid-19 maar op alle micro-organismen.

Vind je dit bericht interessant genoeg om te delen met je vrienden? Deel het dan op Facebook