Zo beperk je de kans dat je ernstig ziek wordt van het coronavirus

Vele weten dat ik mij richt op de behandeling van klachten door naar de balans/ onbalans van hormonen van het lichaam te kijken. In het bijzonder wat voeding en lifestyle doet met deze hormonen en de gezondheid. Verhoogde waarden van het hormoon leptine zorgt voor complicaties van het coronavirus. Hoe zit dat?

Metaboolsyndroom aan de basis van coronacomplicatie

Mensen komen o.a. bij mij om uit te zoeken of er sprake is van het metaboolsyndroom,  het beginstadium voor Diabetes type II en hart en vaatproblemen. Metaboolsyndroom wordt ontkent door de reguliere geneeskunde, en worden signalen als hoge bloeddruk en cholesterol verlaagd met medicijnen zonder echt naar de onderliggende oorzaak hiervan te kijken en deze bij te sturen. Onderwijl wordt je lichaam kwetsbaarder en “zieker”  Je kunt dit vergelijken met wanneer je naar de garage gaat vanwege een brandend dashboardlampje en dat de monteur het lampje eruit haalt en zo het probleem voor je “oplost”! Dat pik je vast niet. Maar dit is wat je dokter vaak doet.

Het metaboolsyndroom kenmerkt zich door                                                                                             

  • verhoogde bloeddruk
  • verhoogde cholesterolwaarden
  • Een toegenomen buikomvang
  • mogelijk is er al sprake van insulineresistentie.

Insulineresistentie en verhoogde leptine zie je vaak samen. Nu zien artsen dat de ernstig zieke coronapatienten verhoogde leptine waardes hebben welke mogelijk verantwoordelijk zijn voor de levensgevaarlijke trombose in de longen.
Je ziet dus dat het beter is om het metaboolsyndroom aan te pakken om ernstige complicaties waaronder corona te beperken.

UMCG ziet het nut van natuurlijke behandeling met Resveratrol

Al eerder meldden medici dat op de IC’s vooral mensen met overgewicht liggen en dat ze naast corona ook onderliggend lijden hebben als hart en vaatproblemen en diabetes type II ( herken je het metaboolsyndroom hierin?). Nu komt daar bij dat bij deze mensen een verhoogd leptine in het bloed gevonden wordt (ah!). Dit Hormoon leptine wordt in verband gebracht met de trombose bij deze patiënten.

Het UMCG heeft nu “ontdekt” dat het supplement Resveratrol dit hormoon kan verlagen zodat mensen minder ziek worden. Resveratrol heeft een gunstige invloed op bloed en bloedvaten, verlaagd het bloedglucose en insuline en heeft ook ontstekingremmende, antivirale en antioxidatieve werking en geeft een verbetering van de celstofwisseling wat het enorme energietekort van deze patiënten verbeterd. Voor ons al langer bekend en gebruikt bij de behandeling van het metaboolsyndroom.

https://www.rtvnoord.nl/nieuws/221854/Ic-hoofd-UMCG-Hormoon-zorgt-voor-trombose-bij-coronapatienten

 Voorkomen is nog altijd beter dan genezen, zeker met corona

Herken jij jezelf in de kenmerken van Metaboolsyndroom en heb je liever niet dat jou “dashboardlampje” uitgeschakeld wordt kom dan in actie en bescherm jezelf tegen ernstige complicaties. Het voordeel is dat je ook afvalt, niet heel erg verkeerd toch?

Hoe ?

Meten is weten. Via een vingerprik verkregen bloed, Raymedy impedantiemeting, bloeddrukmeting en uitgebreide vragen.

  • uitgebreide diagnose
  • advies en coaching over voeding en lifestyle
  • behandeling met verschillende disciplines
  • behandeling met fytotherapie

Wacht niet af maar neem zelf het heft in handen. Mail mij voor info en het maken van een afspraak voor wanneer de praktijk weer open mag. info@acupunctuurapollo.nl

Blijf gezond !