Oblique acupunctuur

Oblique acupunctuur bij Apollo acupunctuur

Aan het eind van mijn opleiding acupunctuur in 2003 kreeg ik het genoegen om de cursus van Prof. Dr. LU Ding Hou (1927) te volgen. Prof Dr Lu, voormalig docent aan de acupunctuur academie in Beijing China, had zich 25 jaar lang ontwikkeld in het behandelen van spierblessures met een speciale naaldtechniek welke uniek was in de wereld. Hij liet zich in zijn onderzoek inspireren door de oude klassieke werken uit het oude China. Eerst paste hij als enige in de wereld zijn techniek toe in de sportwereld maar later breidde hij dat uit tot een methode met een groot behandelbereik van zeer veel klachten. Omdat ik toen als sporttherapeut werkzaam was ben ik deze methode direct gaan toepassen en heb tot op de dag van vandaag zeer veel mensen mogen verrassen met de snelle doelmatigheid van deze methode.

In de jaren hierna is deze techniek door fysiotherapeuten in gebruik genomen onder de naam Dry Needling, (ontwikkeld in Canada en sinds 2005 gedoceerd onder fysiotherapeuten) hoewel de techniek niet helemaal overeenkomt. Bij Dry Needling wordt de naald nl recht naar de pijnlijke plek geprikt, terwijl de methode van Prof.Dr Lu de naaldtechniek juist schuin (oblique) wordt toegepast om meer effect te hebben. Vandaar dat deze methode dan ook “Oblique Acupunctuur” is gaan heten.

Hoe werkt Oblique Acupunctuur?

Bij overbelasting van spieren ontstaan (chronische) verkortingen in de spieren welke soms zeer veel pijn geven. Door het op een speciale manier inbrengen van een acupunctuurnaald wordt de meest pijnlijke plek “aangeraakt” en ontstaat er een zeer korte samentrekking in die spier waardoor er een biochemisch proces plaats vindt waardoor de aangedane spiervezels in hun normale vorm terugkomen. Na deze behandeling is de pijn vervangen door een wat beurs gevoel welke niet langer duren dan 2 tot 3 dagen.

Zeer snel resultaat

Spierklachten en pijn van verschillende aard en duur kunnen op deze manier in zeer korte tijd verholpen worden en is van blijvende duur. Doordat spieren ontspannen en daardoor hun normale lengte aannemen is het niet onwaarschijnlijk dat in het skelet scheefstanden ook weer recht(er) gaan staan.

Het reguliere traject

Gebleken is dat 75%!! Van de pijnklachten wordt veroorzaakt door een te hoge spierspanning (spiertonus) en toch belanden veel patiënten bij specialisten welke naar de meer harde structuren kijken en daar ook voor behandelen. Niet vreemd dat er zo veel chronische pijn patiënten rondlopen. Bij deze patiënten zou Oblique Acupunctuur dus zeer effectief kunnen zijn om een lange weg van pijn en ellende te voorkomen.

  • Klinische en experimentele studies hebben in de loop der jaren uitgewezen dat;
  • De eiwit structuur in de spiervezels zich onmiddellijk na de behandeling herstelt.
  • De functie van de spier zich herstelt.
  • De oorspronkelijke pijn onmiddellijk, na enkele seconden is verdwenen.
  • Het herstel van de spierfunctie blijvend van aard is. Kortom: pijnlijke spiervezels worden direct zachter.
  • De pijn verdwijnt en de functie zich herstelt. Dit is te zien op onderstaande 2 foto’s.

Op de linker foto is duidelijk de georganiseerde eiwitstructuur te zien terwijl op de rechter foto de chaos in de eiwitstructuur te zien is waardoor pijn optreedt.

Bij welke klachten te behandelen?

De methode heb ik met zeer goede resultaten toegepast bij: (sport)blessures, Bursitis, rugpijn, RSI, Tennisarm, spierpijn na operatie enz. Om dit resultaat te bereiken is vaak slechts enkele behandelingen nodig.

Wilt u weten of Oblique Acupunctuur iets voor u kan betekenen?

Of wilt u meer weten over acupunctuur of natuurgeneeskunde?

Neem contact op: 06 25 06 83 00

Ervaringen

Apollo Acupunctuur
Hooikoorts-klachten bedierf woongenot in de regio Waterland Ik ben in Monnickendam komen wonen in augustus 2016. Vanaf mei tot en met juli 2017 kreeg ik voor de eerste keer te maken met hooikoorts-klachten in de regio Waterland. Waren de klachten (jeuk in Lees verder...
08/13/2018