Zijdeacupunctuur

Acu-Silk

Het gebruiken van zijde lapjes in de Acupunctuur is afkomstig uit de antroposofie en ontwikkeld door Christel Heideman. Later is het verder ontwikkeld door Peter van Kervel en toepasbaar gemaakt voor de klassieke Acupunctuur en heeft de naam Acu-Silk gekregen. In 2011 heb ik deze techniek mogen leren van Peter en gebruik de Acu-silk met veel succes in mijn praktijk.

Hoe werkt Acu-Silk?

De mens wordt beïnvloed door de zon, en om precies te zijn, de electro-magnetische invloed van de zon, welke de electro-magnetische energie in ons lichaam beïnvloed. Deze energie kent per structuur verschillende golflengte en deze golflengte komen weer overeen met de verschillende kleuren uit het lichtspectrum. Wanneer nu een golflengte in een bepaalde structuur ontregeld is kan het toepassen van Acu-Silk deze golflengte weer herstellen.
Acu-Silk kan gebruikt worden in plaats van acupunctuurnaaldjes om toch hetzelfde resultaat te krijgen. Vooral bij kleine kinderen en baby’s is dit heel fijn omdat kinderen, maar ook de ouders, het eng vinden wanneer er naaldjes gebruikt worden. De werking van Acu-Silk is gebaseerd op de electro-magnetische energie welke in de verschillende meridianen stromen. Wanneer deze electro-magnetische energie verstoord is geeft dit klachten en door dan voor deze meridiaan specifieke kleur zijde te plakken op een acupunctuurpunt kan de verstoring hersteld worden.

“Acu-Silk kan gebruikt worden in plaats van acupunctuurnaaldjes om toch hetzelfde resultaat te krijgen. Vooral bij kleine kinderen en baby’s is dit heel fijn”

Pijn behandeld met Acu-Silk

Pijn in het verloop van een meridiaan is het gevolg van een stagnerende energie in deze meridiaan. Wanneer een zijde lapje van ongeveer 1x1cm en van een bepaalde kleur op bepaalde punten word geplakt kan de stagnerende energie weer stromen en zal de pijn afnemen. Pijn van bv een tennisarm kan op deze manier zeer goed behandeld worden maar zo zijn er meer pijn indicaties welke goed reageren op de behandeling met Acu-Silk.

Littekens en onregelmatigheden in de huid

Littekens welke pijnlijk, onrustig en rood zijn kunnen met Acu-Silk behandeld worden waardoor de roodheid afneemt en pijn verminderd word. Ook onregelmatigheden in de huid als moedervlekken kunnen verwijderd worden met Acu-Silk.

Ervaringen

Apollo Acupunctuur
Hooikoorts-klachten bedierf woongenot in de regio Waterland Ik ben in Monnickendam komen wonen in augustus 2016. Vanaf mei tot en met juli 2017 kreeg ik voor de eerste keer te maken met hooikoorts-klachten in de regio Waterland. Waren de klachten (jeuk in Lees verder...
08/13/2018