Acupunctuur

Acupunctuur volgens de filosofie “Hemelse stammen en aardse takken”

Acupunctuur volgens de filosofie van de hemelse stammen en aardse takken is meer dan 4500 jaar oud. De mensen betaalden toen hun behandelaar voor hun gezondheid en niet wanneer zij ziek waren. Wanneer mensen toch ziek werden, had de dokter zijn werk waarschijnlijk niet goed gedaan en werden ze verder gratis behandeld. Overleed een patiënt was de dokter verplicht om een lampion aan zijn huis te hangen, en wanneer hij veel lampions had brandden raakte hij zijn overige patiënten kwijt aan een andere wijze. Om dit te voorkomen gaf de dokter behalve behandelingen ook adviezen over voeding en beweging welke door de patiënt opgevolgd diende te worden.

Oblique acupunctuur

Bij overbelasting van spieren ontstaan (chronische) verkortingen in de spieren welke soms zeer veel pijn geven. Door het op een speciale manier inbrengen van een acupunctuurnaald wordt de meest pijnlijke plek “aangeraakt” en ontstaat er een zeer korte samentrekking in die spier waardoor er een biochemisch proces plaats vindt waardoor de aangedane spiervezels in hun normale vorm terugkomen. Na deze behandeling is de pijn vervangen door een wat beurs gevoel welke niet langer duren dan 2 tot 3 dagen.

Laseracupunctuur

Laseracupunctuur is een alternatieve toepassing van de traditionele acupunctuur die gebruik maakt van laserlicht in plaats van acupunctuurnaalden. Ze is ontwikkeld door professor Dr. Schikora aan de universiteit van Paderborn. Lees verder over de verschillen tussen laseracupunctuur en de traditionele acupunctuur.

Kinderacupunctuur

Ouders hebben vaak moeite om voor Acupunctuur te kiezen voor hun kind. Toch is het volledig veilig en zelfs zeer heilzaam voor uw kind. Acupunctuur bij kinderen kan met speciale kindernaaldjes maar meestal gebruik ik Acu-Silk (zijdeacupunctuur), Laseracupunctuur of Raymedy. Kinderen kunnen voor dezelfde klachten behandeld worden als volwassenen maar zullen veel sneller op de behandeling reageren als volwassenen.