Natuurgeneeskunde

Natuurgeneeskunde

In de natuurgeneeskunde is de behandeling gericht op het stimuleren van het zelfbeschermende en zelfgenezende proces met behulp van natuurlijke middelen. Ik zet een aantal middelen in, waaronder acupunctuur, Raymedy en zijdeacupunctuur.

De oorzaak van een ziekte wordt in de natuurgeneeskunde gevonden in een combinatie van factoren zoals stress, voeding, onverwerkte trauma’s of een opeenhoping van afvalstoffen. De reguliere geneeskunde en de natuurgeneeskunde weten elkaar de laatste tijd steeds meer te vinden.

Acupunctuur

Acupunctuur volgens de filosofie van de hemelse stammen en aardse takken is meer dan 4500 jaar oud. Destijds betaalden cliënten hun behandelaar voor hun gezondheid en niet wanneer zij ziek waren. Wanneer mensen toch ziek werden, had de dokter zijn werk waarschijnlijk niet goed gedaan en werden ze verder gratis behandeld.

Raymedy

Ik maak gebruik van de natuurgeneeskundige Raymedy methode (voorheen I-Health). Raymedy is een uit de ruimtevaart afkomstig meet- en behandelsysteem dat sinds 1997 verder is ontwikkeld om effectief gebruikt te worden door artsen, therapeuten en coaches om fysieke en mentale onbalans te meten en te behandelen.

Zijdeacupunctuur

Het gebruiken van zijden lapjes in de acupunctuur is afkomstig uit de antroposofie en ontwikkeld door Christel Heideman. Later is de methode verder ontwikkeld door Peter van Kervel en toepasbaar gemaakt voor de klassieke acupunctuur, en is ook bekend onder de naam Acu-Silk. Ik gebruik deze techniek met veel succes in mijn praktijk.

Wil jij van je klachten afkomen?

Ben je klaar met je aanhoudende klachten? Neem contact met mij op om de opties van acupunctuur bij langs te gaan.

Wil jij van je klachten afkomen?

Ben je klaar met je aanhoudende klachten? Neem contact met mij op om de opties van acupunctuur bij langs te gaan.