Acupunctuur

Acupunctuur

De filosofie van hemelse stammen en aardse takken
Acupunctuur volgens de filosofie van de hemelse stammen en aardse takken is meer dan 4500 jaar oud. Destijds betaalde men hun behandelaar voor hun gezondheid en niet wanneer zij ziek waren. Wanneer mensen toch ziek werden, had de dokter zijn werk waarschijnlijk niet goed gedaan en werden ze verder gratis behandeld. Overleed een patiënt? Dan was de dokter verplicht om een lampion aan zijn huis te hangen. Wanneer er te veel lampions brandden, raakte hij zijn overige patiënten kwijt aan een andere wijze. Om dit te voorkomen gaf de dokter behalve behandelingen ook adviezen over voeding en beweging welke door de patiënt opgevolgd diende te worden.

Oblique acupunctuur

Bij overbelasting van spieren ontstaan (chronische) verkortingen in de spieren. Dit kan soms zeer veel pijn geven. Doordat een acupunctuurnaald op een speciale manier wordt ingebracht, wordt de meest pijnlijke plek ‘aangeraakt’ en ontstaat er een zeer korte samentrekking in die spier. Er vindt er een biochemisch proces plaats, waardoor de aangedane spiervezels in hun normale vorm terugkomen. Na deze behandeling heeft de pijn plaatsgemaakt voor een beurs gevoel. Dit trekt na 2 à 3 dagen weg.

Laseracupunctuur

Laseracupunctuur is een alternatieve toepassing van de traditionele acupunctuur die gebruik maakt van laserlicht in plaats van acupunctuurnaalden. De techniek is ontwikkeld door professor Dr. Schikora aan de universiteit van Paderborn. Wil je meer weten over de verschillen tussen laseracupunctuur en de traditionele acupunctuur? Lees dan snel verder!

Kinderacupunctuur

Als ouder kan het een grote stap zijn om voor acupunctuur te kiezen voor je kind. Toch is het volledig veilig en zelfs zeer heilzaam voor kinderen. Acupunctuur bij kinderen kan met speciale kindernaaldjes, maar meestal maak ik gebruik van Acu-Silk (zijdeacupunctuur), laseracupunctuur of Raymedy. Kinderen kunnen voor dezelfde klachten behandeld worden als volwassenen, maar zullen veel sneller op de behandeling reageren.

Wil jij van je klachten afkomen?

Ben je klaar met je aanhoudende klachten? Neem contact met mij op om de opties van acupunctuur bij langs te gaan.

Wil jij van je klachten afkomen?

Ben je klaar met je aanhoudende klachten? Neem contact met mij op om de opties van acupunctuur bij langs te gaan.